marți, 14 iunie 2011

Colindand pe Costa Brava .

Îmi cer scuze de la început - sunt un blogger... tânăr în ciuda vârstei biologice - pentru stângăciile pe care le veți întâlni pe acest blog (asta în cazul ipotetic în care cineva se va arăta interesat de acesta).
În prima mea postare, voi da glas unor impresii de călătorie pe Costa Brava, în regiunea spaniolă Catalonia. Fac acest gest atât pentru a-mi ţine proaspete amintirile acestei călătorii, cât şi pentru a fi eventual de folos altor „seniori” care vor opta pentru o astfel de excursie.
Primul pas, unul destul de dificil, a fost zborul cu o companie low cost, primul zbor din viața mea. Evident am încercat să-mi stăpânesc emoțiile şi cu mici suferințe am ajuns cu bine la prima destinație pe pământ spaniol: aeroportul internațional Barcelona. E greu de imaginat trecerea de la impresia lăsată de micuțul şi învechitul aeroport Băneasa, la marele şi ultramodernul aeroport din capitala Cataloniei.
De aici, preluați de o tânără româncă, ghidul agenției spaniole organizatoare, cei peste treizeci de turiști, majoritatea având pe umerii lor peste şase decenii de viaţă, am pornit cu un autocar spre stațiunea Malgrat de Mar. Prima impresie, rămasă în urma goanei de-a lungul autostrăzii a fost numărul mare de blocuri care se zăreau in localitățile limitrofe. „Uite că i-a stricat şi pe ăștia regimul socialist”, remarca mai în glumă mai în serios un coleg de călătorie. Şi încă ceva: culoarea predominantă era cărămiziul, în diferite nuanțe. Urmarea va veni în zilele următoare.
Sa mai amintesc agentia de turism din Romania prin care am ajuns aici: TERRA WORLD TOURS (www.t-w-t.ro)si compania aeriana cu care am efectuat zborul: WIZZ AIR (www.wizzair.com).
Pentru o prima zi de „bloggerit” e destul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu